Ergonomia visual.    Lents de contacte.     Usuaris d'ordinador.    Revisió visual?    Revisió auditiva?    Revisions periòdiques.    Ull sec.
     
Usuaris d'ordinador
 

CONSELLS PER USUARIS DE LENTS DE CONTACTE:

Col·locació  i extracció de les lents de contacte:
Abans de manipular les lents, és convenient rentar-se les mans amb un sabó neutre i assecar-les bé. Per assegurar-nos de que la lent , no està del revés comprovarem el seu perfil, un cop la tenim posada al dit índex , mirarem de que quedi de forma còncava, de no ser així , la girarem amb molt de compte. Un cop la tenim al dit ben col·locada, l'anirem aproximant a l'ull, ben a poc a poc, fins que ella mateixa s'adherirà a l'ull.   Sabrem si està col·locada correctament, si no ens molesta i si hi veiem bé. Per treure-les, sempre amb les mans netes, obrirem bé l'ull i farem pinça amb el dit gros i l'índex i la traurem.

Manteniment:
Retirarem les lents de contacte abans d'anar a dormir(exceptuant les lents de contacte que estiguin indicades per dormir), per permetre que la còrnia s'oxigeni. Les deixarem netes a l'estoig amb el líquid recomanat, així estaran a punt per posar-les l'endemà.

Consells:
Les lents necessiten humitejar-se, i en ambients secs(cotxe, avió ,   cinema. . . )  degut a l'acció de l'aire condicionat o de la calefacció, és recomanable utilitzar llàgrimes artificials per lubricar l'ull. D'aquesta manera evitarem la sensació de picor dins l'ull.
Si vostè fuma , la neteja té molta importància, ja que les lents són d'un material porós que podria retenir la nicotina, produint irritacions oculars. De la mateixa manera, no és aconsellable utilitzar lents de contacte en presència de vapors nocius o tòxics.
Davant de l'ordinador, parpellegem  menys , el nostre ritme habitual de parpelleig és de 22 vegades per minut, i davant de l'ordinador és de 7 vegades per minut, això fa que la lent de contacte s'assequi més tenint malestar i mala qualitat de visió, per això haurem de procurar parpellejar més sovint o utilitzar llàgrimes artificials.
Si ens cau la lent de contacte a terra, ens quedarà contaminada, i si no tenim possibilitat de netejar-la, és convenient  guardar-la a l'estoig fins a poder fer la neteja.

Ens haurem de treure la lent si          
-Està trencada.
-Es veu borrós.
-Hi ha un cos estrany dins de l'ull.
-Sensació de incomoditat.
-Per nedar i per dutxar-se.
-Per maquillar-se i desmaquillar-se.
-Estem a la sauna.

Important:
-No netegis les lents amb saliva o aigua. Deterioren la lent i a més poden produir infeccions
-Neteja l'estoig habitualment i canvia'l  cada tres mesos.
-No canviïs el sistema de manteniment  si no t'ho recomana el teu òptic-optometrista.
-Hem de respectar el termini  de les lents refusables , ja que a més de que poden provocar alteracions cròniques de la salut ocular , hi pot haver risc de rebuig.
-Utilitza líquid nou cada vegada que les portis.
-Tingui sempre unes ulleres disponibles amb la graduació actualitzada, per evitar un excés d'hores.

Si el usuari segueix correctament totes les pautes , podrà portar lents de contacte tota la vida, sempre  que l'ull estigui sa, i que les lents que utilitza estiguin  en perfectes condicions.
     
  ÒPTICA MOIÀ · PLAÇA MAJOR, 8 · TEL I FAX: 93 830 12 88 · 08180 MOIÀ · info@opticamoia.com · Imma Petitbò
  Qui sˇm? Ďptica Optometria Contactologia Audiologia Consells Novetats
sitemap      Disseny : ED