Visió    Visió i aprenentatge     Teràpia visual     Estrès visual     Proves complementàries
     
 

VISIÓ I APRENENTATGE:

El 80% de la informació que arriba del nostre cervell ho fa a través de la visió. El 100% de les tasques que fan els nens a l'escola, són visuals.
Un nen pot tenir una agudesa visual del 100% i tenir problemes de visió, per una alteració en el procés d'aprenentatge. Hi ha nens que necessiten més temps per estudiar que altres, que els costa estudiar i que els seus esforços no es veuen compensats, aquests nens eviten els estudis perquè treuen males notes, això no vol dir que siguin nens ganduls, sinó que són nens que poden tenir un problema de PROCESSAMENT VISUAL.

El seu cervell, no sap interpretar, ni processar el que veuen les seves retines, i es perden. Això és degut a que en el procés d'aprenentatge hi estan implicades una sèrie d'habilitats visuals que els nens tenen que tenir completament desenvolupades al començar l'etapa escolar (als 6 anys aproximadament), per permetre així que es desenvolupin la resta d'habilitats perceptives. Si això s'interfereix, hi ha una alteració en el procés d'aprenentatge, el nen aprendrà unes estratègies per compensar el seu problema visual i per fer front a les demandes exigides a l'escola, fins que el nivell escolar o acadèmic és tan alt per ell, que les seves estratègies són insuficients i estarem davant d'un PROBLEMA D'APRENENTATGE o FRACÀS ESCOLAR. Aquest nen, des de una teràpia visual personalitzada se'l pot ajudar, ensenyant-li com té que a veure o percebre, desenvolupant  així certes habilitats visuals o perceptives que no es van desenvolupar en el seu moment.

     
  ÒPTICA MOIÀ · PLAÇA MAJOR, 8 · TEL I FAX: 93 830 12 88 · 08180 MOIÀ · info@opticamoia.com
  Qui sˇm? Ďptica Optometria Contactologia Audiologia Consells Novetats
sitemap      Disseny : ED