Ergonomia visual.    Lents de contacte.     Usuaris d'ordinador.    Revisió visual?    Revisió auditiva?    Revisions periòdiques.    Ull sec.
     
Ergonomia visual
 

ERGONOMIA VISUAL:

Per el bon funcionament del sistema  visual i per prevenir problemes oculars o de visió, és important conèixer les normes d'higiene visual per posar-les en pràctica i poder millorar no només el rendiment visual sino que també el rendiment  intel·lectual:

1-Procuri que la sala de treball estigui ben ventilada,   i eviti que la temperatura ambiental sigui elevada.

2-Si  és possible , la taula de treball té que estar situada davant d'un espai obert (finestra).

3-La il·luminació de la feina de sobre la taula té que ser tres vegades més gran que la il·luminació ambiental de la sala o habitació, que mai té que estar a les fosques.

4-Els ulls no poden rebre directament la llum de les bombetes. La llum artificial, que il·lumini el paper, estarà a la dreta si som esquerrans  o a l'esquerra si som dretans.

5-Eviti que el nen escrigui de manera que , el braç o el cap facin ombres al lloc que estiguin escrivint.

6-El llapis o el bolígraf, no es poden agafar per la punta, hi ha d'haver una distància de 1. 5cm. més o menys entre la punta i els tres dits que el subjecten. D'aquesta manera, per a poder veure l'escriptura el nen no tindrà que torçar el cap.

7-Seria convenient que el material de lectura estigués inclinat 20º respecte el pla de la taula o escriptori.

8-L'alçada de la cadira i de la taula té que permetre al nen, mantenir la planta dels peus totalment recolzada a terra, el cos ben recte i les espatlles lleugerament enrere perquè ambdós ulls quedin  situats a la mateixa distància de la lectura.

9-No es bo acostar-se massa al material de lectura o escriptura, ja que podem provocar una miopia funcional. La distància dels ulls al paper té que ser igual a la que hi ha entre el colze i l'artell del dit mitjà.

10-Evitar la lectura estirat al llit.

11-No moure el cap al llegir, són els ulls qui han de seguir la lectura.

12-No girar el cos  ni inclinar el cap mentre es llegeix o s'escriu ja que podem tenir problemes de visió, degut a les males postures.

13-Evitar fer tasques de prop , més de 30 minuts seguits, és important fer descansos de 5 minuts, per no perdre la concentració i millorar el rendiment.

14-L 'ordre a la taula de treball, permet fer les coses amb més comoditat.

15-És important tenir consciència de les coses que estan al voltant, mentre està escrivint o llegint , d'aquesta manera el seu món visual no serà reduït i tindrà una bona visió perifèrica.

16-No miri la TV a les fosques, ni treballi amb l'ordinador a les fosques , l'habitació té que estar il·luminada.

17-Eviti reflexos a la pantalla de l'ordinador i de la TV, de la llum ambiental.

18-Els nens no poden veure la TV , més de dues hores seguides ja que aquesta activitat pot reduir la seva capacitat creativa i la seva capacitat per pensar. La distància adequada per mirar la TV és de 7 vegades la seva amplada.

19-Eviti mirar la TV estirat  al llit, o estirat a terra.

20-Procuri que els seus ulls facin els moviment adequats de fixació i de seguiment, així com tenir una bona flexibilitat d'enfocament a diferents distàncies de manera ràpida i còmode.

21-Relaxi el seu cos, diàriament.

22-Intenti realitzar activitats esportives o jocs a l'aire lliure, que li permetin moviment muscular i relaxar la mirada de lluny, així reduirà l'estrès visual i entrar amb harmonia amb la natura.

22-Seguir una dieta alimentària adequada.

     
  ÒPTICA MOIÀ · PLAÇA MAJOR, 8 · TEL I FAX: 93 830 12 88 · 08180 MOIÀ · info@opticamoia.com · Imma Petitbò
  Qui sˇm? Ďptica Optometria Contactologia Audiologia Consells Novetats
sitemap      Disseny : ED