Visió    Visió i aprenentatge     Teràpia visual     Estrès visual     Proves complementàries
     
 

VISIÓ:

La funció visual, és un procés que s'inicia amb la presència de la llum i acaba amb la interpretació a nivell cerebral de la informació visual rebuda.
Cadascú de nosaltres creem el nostre propi món visual. Un mateix estímul visual, no serà interpretat de la mateixa manera per vostè que per a mi. L'entrada de informació en el nostre ull, és recollida per la nostre retina. Si tenim un ull sa i unes vies visuals sanes, i a més no necessitem cap graduació per “veure bé”, se suposa que no tindríem cap problema visual, però això no sempre és així. La informació de cada ull, arriba al cervell i allà és processada, per a ser identificada, reconeguda, entesa, memoritzada, diferenciada. . . Per això veure bé no significa només tenir una agudesa visual del 100%, sinó que cal també que el nostre cervell sigui capaç d'interpretar allò que l'ull ha vist. La informació visual és processada a nivell cerebral en una zona principal, el còrtex visual, però existeixen més de 30 àrees cerebrals que es connecten amb aquesta àrea i entre elles.

Un examen optomètric complert, és aquell que ens permetrà estudiar si tenim unes bones habilitats visuals per a reconèixer els estímuls (eficàcia visual) i saber interpretar-los (processament de la informació). Aquesta és la feina de l'optometrista. És molt important també, fer un reconeixement de la salut de les estructures que formen l'ull, dirigint a l'especialista de salut ocular, oftalmòleg, en el cas d'algun problema patològic ocular.

Quan naixem, el nostre sistema visual, no té les seves habilitats ben desenvolupades, les estructures i funcions visuals estan en un estat de plasticitatper això l'optometrista pot intervenir amb més facilitat per educar el sistema visual, a la infància que no pas en edat adulta.

     
  ÒPTICA MOIÀ · PLAÇA MAJOR, 8 · TEL I FAX: 93 830 12 88 · 08180 MOIÀ · info@opticamoia.com
  Qui sˇm? Ďptica Optometria Contactologia Audiologia Consells Novetats
sitemap      Disseny : ED